Servicii HR – 3 motive pentru a alege outsourcing-ul !

iul.
2013
07

Servicii HR

Servicii hr – Cele trei motive enumerate mai jos nu sunt exhaustive, dar sunt cele 3 motive mari pentru a externaliza serviciile de gestionare a resurselor umane.

Costuri, costuri și iar costuri !

Prin externalizarea serviciilor unui departament de resurse umane (servicii hr) se pot diminua foarte mult cheltuielile, atât cele directe cât și cele indirecte. Costurile unui departament specializat (furnizor de servicii hr) presupun salariile angajaților, contribuțiile către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, cheltuieli cu prime, asigurări și protecția muncii, costuri provenite din diverse beneficii acordate salariaților, costuri provenite din training-uri, workshop-uri, cursuri pentru specializare/formare, dar și costuri provenite din achiziția de mobilier și aparatură, din mentenanța spațiilor de birouri, costuri indirecte dar care au o pondere importantă în contul de profit și pierdere.

Specializarea serviciilor

O diferență majoră între un salariat și un prestator de servicii hr este specializarea serviciilor prestate și conectarea continuă la modificările legislative și la noutățile apărute în domeniu. Dacă, în timp, un salariat nu mai este la fel de interesat față de schimbările apărute în domeniul în care activează și se conformează unor norme și proceduri pe care nu dorește să le inoveze, un prestator extern de servicii din domeniul respectiv rămâne tot timpul conectat la noutăți și va dori tot timpul să inoveze modul în care prestează serviciile și să se adapteze nevoilor clientului prin eficientizare și prin menținerea calității la un nivel ridicat.

Timpul

Timpul este, poate, cel mai important element când vine vorba de afaceri. Trecând de “time is money”, timpul reprezintă, dacă este gestionat corect, posibilitatea de a lua decizii durabile, de a ne concentra pe scopul pentru care am pornit afacerea. De ce să pierdem timpul căutând diverse informații în tomuri de legislație sau căutând răspunsuri pe tot felul de forumuri, răspunsuri și informații care nu satisfac pe deplin întrebările noastre când putem externaliza anumite servicii, dând această responsabilitate unor prestatori de servicii specializați în acel domeniu? De ce nu am folosi acel timp pentru a-l petrece cu familia, prietenii sau pentru pasiuni și hobby-uri în loc să îl consumăm întocmind acte și situații de care nu suntem siguri că ne pot ajuta în luarea unor decizii?

Externalizarea serviciilor de salarizare și de administrare a personalului vă pot scuti de griji, de costuri și de irosirea timpului. Motivele expuse mai sus sunt rezumatul unor constatări venite în ultimii cinci ani de prestare a unor astfel de servicii externalizate. Pe lângă ele mai sunt alte zeci de motive dar care pălesc în fața celor trei.

Economisiți bani, căștigați timp și primiți răspunsuri profesioniste prin outsourcing!

Tags: ,