Angajații pot beneficia de zile libere plătite pentru a-și putea supraveghea copiii atunci când unitățile de învățământ sunt închise temporar!

mart.
2020
15

Sâmbătă, 14 martie 2020, Legea 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ fost publicată în M. O. și intră în vigoare din 17 martie 2020

Actul normativ prevede faptul că, în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise temporar (din cauza condițiilor meteo sau prin hotărâre de guvern), părinții beneficiază de zile libere plătite pentru a putea supraveghea copiii în aceasta perioadă. Iată mai jos condițiile și detaliile prevăzute de legea 19/2020:

Categoriile de salariați care pot obține zile libere plătite:

  1.  salariații care au copii cu vârsta sub 12 ani (sau au copii sub 18 ani cu dizabilități) înscriși într-o unitate de învățământ;
  2. locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.

Condițiile de acordare a zilelor libere pentru părinți:

1. Pe baza de cerere de la părintele care va sta acasa cu copiii.

2. Cererea va fi însoțită de o declarație pe proprie răspundere de la celălalt părinte în care va menționa faptul că nu a solicitat și nici nu va solicita aceste zile libere de la angajatorul său.

3. Daca este vorba de o familie monoparentală, nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere de la celălalt părinte.


Indemnizația zilnică pe care o va primi salariatul:

  1. Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului.
  2. Este in cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare dar nu mai mult din corespondentul pe zi a 75% din salariul mediu brut care a fundamentat bugetul asigurărilor sociale de stat.
  3. Salariul mediu brut folosit pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale a fost 5429 lei. Acest lucru înseamnă că pragul de 75% din el inseamna 4071 lei brut.

Tags: , ,